Blog
2020.06.01 20:22

Futószőnyegek

5 érv a futószőnyeg mellett, amire nem is gondolnál

Ha futószőnyeg vásárlását tervezed, bizonyára számos különböző szempontot végiggondoltál már. Nyilván tudod, hogy nagyjából milyen színűt fogsz választani, és a méretekkel is tisztában vagy. A futószőnyegnek azonban van néhány nagyon is pozitív tulajdonsága, ami lehetséges, hogy eszedbe sem jutna. Ebben a bejegyzésben ezeket a pozitívumokat szedjük csokorba neked.

Fő a biztonság

A futószőnyegek hátoldala általában egy gumírozott réteggel van ellátva, ami biztosítja a megfelelő rögzülést a padló felületéhez. Ennek köszönhetően pedig nem tud elmozdulni, így stabil járófelületet biztosít. Ez a szempont elsősorban idősebb családtagjaink miatt fontos, hiszen ők nagyobb eséllyel vannak kitéve az elcsúszás veszélyének.

Meleg és kényelmes

Az előszoba és a folyosók (azaz, a hosszúkás alakú helyiségek) mellett például a konyhába, a pult elé is remek választás a futószőnyeg, hiszen így sütés-főzés közben nem a hideg kövön kell ácsorognunk, és papucsba sem kell bújnunk, ha valamiért kilépünk a konyhába. A puha szőnyegen állni sokkal kellemesebb, és az sem fenyeget, hogy a hideg kövön esetleg felfázunk.

Zajcsökkentés

A futószőnyeg zajcsökkentés, hangtompítás szempontjából is nagyon praktikus. A vastag, puha felület elnyeli a hangokat (magas sarkú cipő kopogása, gyerekek futkározása), ami nagyon fontos tulajdonság, kiváltképp, ha vannak alsó szomszédaid.

Egy csipet stílus

Válassz a lakás stílusához színben és texturában tökéletesen illő futószőnyeget, és helyezd el a beltéri folyosón, a bejárati ajtó előtt. Így egyrészt a vendégeid számára adhatsz egy kis ízelítőt a lakás stílusát illetően még mielőtt belépnének, másrészt pedig neked is kellemesebb, teljesebb érzést nyújt majd minden egyes hazaérkezés.

Térelválasztás

A kis alapterületű lakásokba is nagyon jó választás a futószőnyeg. Ott, ahol nincsenek válaszfalak a helyiségek között, vagy esetleg egy szobában van a háló- és a dolgozósarok, optikailag elválaszthatod, elkülönítheted egymástól a területeket.

Tekintsd meg webáruházunk kínálatát, és válaszd a számodra legmegfelelőbb futószőnyeget! Kiváló minőségű termékeink egytől egyig tartósak, időt állóak, és könnyen tisztíthatóak. Modern, otthonos, barátságos mintázatú futószőnyegeink előszobába, folyosóra, konyhába, nappaliba, vagy éppen a gyerekszobába is remek választásnak bizonyulnak majd!